srijeda, 13. veljače 2013.

GRAS uvodi novi vid prevoza: GRASO-TRČ i GRASO-BIKE



GRAS konstantno radi na unapređenju svoju ponude, te pored postojećih vidova prevoza (tramvaj, trolejbus, autobus i mini-bus) uvodi i dva nova. Radi se o GRASO-TRČU i GRASO-BIKE-u.

  • GRASO-TRČ nudi jedinstven osjećaj. Vaš zadatak je ustati, sportski se obući, u torbi ponijeti  odjeću da se možete presvući i otrčati na lokaciju gdje trebate da budete.
  • GRASO-BIKE nude nešto brži vid prevoza. Ovdje se možete obući sportski, a i ne morate. Ako ćete voziti po ravnom, možete se odmah obući jer se vjerovatno nećete znojiti.


Kako biste brže stigli na odredište, GRAS će otvoriti i besplatan info telefon preko kojeg ćete moći dobiti informacije o gužvama u saobraćaju, najkraćim lokacijama, te zadnjim hitovima iz pop muzike. Hitove možete slušati preko mobitela, ali se slušanje po minuti naplaćuje 0,4 KM.

Pored toga, GRAS razmišlja da 80% svojih stanica, koje više svakako ne koristi, preuredi u parking za bicikla, te da napravi kabine za presvlačenje, kako bi se korisnici GRASO-TRČ-a mogli presvući nakon dolaska na odredište, a korisnici GRASO-BIKE-a ostaviti biciklo na sigurno. Usluge GRASO-TRČ i GRASO-BIKE će se naplaćivati po nešto nižoj cijeni za korisnike mjesečne karte. 

Nema komentara: