ponedjeljak, 11. veljače 2013.

Kafana za čekanje GRAS-ovih autobusa na stajalištima... (+prenoćište)




S ciljem unapređenja kvalitete čekanja, GRAS planira da svojim korisnicima otvori kafić na pojedinim stanicama. Na taj način, korisnici ne bi imali osjećaj da čekaju.

„Napravili bismo mini-zgradu na dva sprata. Prvi sprat sadržavao bi samo kafanu/ kafić. Tu bismo postavili  café aparate kako naši putnici ne bi puno čekali na kafu ako bi autobus slučajno prolazio. Drugi sprat bio bi prenoćište u slučaju da autobus nikako ne bude vozio.  Cijena noćenja  bi iznosila 100 KM, dok bi korisnici mjesečne karte  imali popust od 50%. Putnici samo trebaju da sa sobom nose vreću za spavanje.“,  poručili su iz GRAS-a.

Kako na pojedinim stanicama ne postoji dovoljno prostora za izgradnju mini-zgrade, GRAS planira da određene objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini sruši i da prostor koji dobije iskoristi u svrhu izgradnje kafića/ kafane i prenoćišta.

Jedna od dilema je da li će GRAS praviti samo kafić (služenje kafe i čaja) ili kafanu (kafanska muzika uživo). Pretpostavlja se da će GRAS prvo ispitati šta korisnici žele, te onda krenuti u realizaciju navedene ideje. 
_________________________________________________
Tekst je šaljive prirode i ne predstavlja stajalište GRAS-a. Kao da bi GRAS uradio ovako nešto za nas (putnike)?

Nema komentara: