ponedjeljak, 11. veljače 2013.

GRAS I CIA u akciji: traži se informacija o redu vožnje


Već nekoliko godina radnici GRAS-a pokušavaju da pronađu originalni red vožnje za sve svoje linije, ali bezuspješno. Pretpostavlja se da je raspored nastao između 1995. i 2000. godine i da ga je napravio rođak jednog uposlenka GRAS-a. Navodno je rođak reinstalirao sistem, te je dokument izbrisan, a disketa na kojoj je čuvana sigurnosna kopija je u međuvremenu  oštećena.


Nismo uspjeli da pronađemo originalni raspored, te sada koristimo markere kako bismo korigovali pojedine linije. Nažalost, i markera nestaje.  Imamo sreće pa su naši radnici inovativni. Prije par dana se jedan radnik dosjetio, te mobitelom fotografisao postojeći red vožnje, u Paint-u napravio korekcije, te smo nekako uspjeli da odštampamo isti. Ipak, neophodno je pronaći originalni red vožnje naših autobusa kako bismo mogli napraviti ozbiljnije izmjene.“, poručili su iz GRAS-a.

S ciljem pronalaska reda vožnje, angažovana je i poznata američka obavještajna služba (CIA) koja ima iskustva u traganju za informacijama.

Mi smo bili u Beču i vidjeli kako su oni napravili svoj red vožnje. Stvarno prelijepo. Ali oni ne daju svoj originalni dokument. Na internetu smo pronašli njihov dokument sa redom vožnje u Microsoft Office-u 2010, ali mi možemo otvoriti samo dokumente koji su snimljeni u Office-u 95. Nadamo se da će CIA uspjeti pronaći informaciju o našem originalnom redu vožnji.“, dodali su. 

_________________________________________________
Tekst je šaljive prirode i ne predstavlja stajalište GRAS-a. Radnici GRAS-a već godinama vrlo uspješno koriste kopir-aparate da kopiraju red vožnje prema kojem ne voze. 

Nema komentara: