utorak, 12. veljače 2013.

GRAS detektori – AKCIJA




S ciljem lakšeg snalaženja u javnom gradskom prevozu, GRAS je pokrenuo akciju instaliranja GRAS detektora na svim zgradama i kućama.

Radi se o mini-kameri koja se instalira u vašem stanu neposredno pored prozora sa pogledom na cestu. Korisnik unese parametre u kojem intervalu želi da mu detektor primijeti GRAS vozilo i iz kojeg pravca mu je potreban prevoz, a GRAS detekor će se oglasiti čim uoči vozilo. Npr. ako trebate stići na posao u 14.00, najbolje je definisati da GRAS detektor prati situaciju na cesti od 12.30 do 13.30, te u slučaju da prođe bilo koji žuti objekat veličine autobusa, on će se oglasiti. U suštini, definisanje vremena i nije toliko bitno jer naši autobusi i ne voze često, pa vas zvuk neće puno iritirati.“, objasnili su iz GRAS-a.

Cijena GRAS detektora još uvijek nije poznata, ali pretpostavlja se da će biti između 100 i 500 KM. Na ovaj način, građani mogu biti sigurni da li GRAS vozi. U slučaju da taj dan ne vozi, građani mogu koristiti alternativni vid prevoza.

Građanima možemo preporučiti mnogo alternativnih načina prevoza. Danas svi preporučuju hodanje. Tu bismo posebno skrenuli na pažnju da se građani kreću ulicama gdje je promet slabiji, i da ne idu po velikom suncu ili ako je vani ekstremno hladno. A onda, mogu koristiti biciklo, vlastito auto, taksi... alternativnog načina prevoza ima sasvim dovoljno.“, istakli su iz GRAS-a za agenciju Grasodolija.
_________________________________________________
Tekst je šaljive prirode i ne predstavlja stajalište GRAS-a. Mada s vremena na vrijeme pogledam kroz prozor da vidim da li taj dan uopšte vozi. 

Nema komentara: