ponedjeljak, 18. veljače 2013.

Nova Facebook-ova Graph tražilica: GRAS također uključen



GRAS je poduzeo korake s ciljem jačanja svog prisustva na Internetu. S obzirom da će uskoro početi da funkcioniše nova Facebook-ova Graph tražilica, GRAS je uradio određene provjere da li je i njihova kompanija uključena u rezultate pretrage.

„Da... uključeni smo i vrlo smo ponosni zbog toga. Nova tražilica nudi mnogo novih mogućnosti. Međutim, ono što je važno da GRAS nije isključen iz ove tražilice. Tako na primjer, ako ukucate 'GRAS-ovi autobusi koji danas voze', dobit ćete sljedeći rezultat pretrage: 'Nema GRAS-ovih autobusa koji danas voze', što je tačan rezultat pretrage i što govori o naporima GRAS-a da bude dio novog Internet svijeta.“

GRAS navodi u svom saopštenju da će nastaviti sa širenjem poslovanja i u elektronski (online) svijet. Trenutno ako u Google ukucate GRAS, dobijete nekoliko rezultata pretrage.

„Naš cilj je, za početak, dobiti nekoliko više rezultata. Čude nas ovi rezultate jer svi znamo da se trava na engleskom kaže 'grass'... (ako ništa, po tom osnovu, trebao bi izbaciti barem 100-njak rezultata)... vjerujemo da Google sistem ima grešaka.
Pored toga, mi smo već drugu godinu prisutni na Internetu putem naše web stranice. Stranicu smo ažurirali početkom januara 2009. godine i sad će biti pune četiri godine kako imamo web stranicu.“, za agenciju Grasodolija izjavio je predstavnik GRAS-a.
_________________________________________________
Tekst je šaljive prirode i ne predstavlja stajalište GRAS-a. GRAS-a nema ni na mapi.



Nema komentara: